25 Οκτωβρίου 2010

Μια φορά κι έναν καιρό...

...ήταν η Πανδώρα και ο Πλάτωνας.Και όπως όλοι ξέρουμε,κάθε φορά που η Πανδώρα έκλαιγε ο Πλάτωνας μάζευε τα δάκρυα και αποκτούσε υπερ-δυνάμεις.Τι έγινε όμως όταν ο μικρός μας Πλάτωνας μάζεψε αρκετά δάκρυα ώστε να μη χρειάζεται πια την Πανδώρα?


Και τώρα η δική μου εκδοχή:
Ο Πλάτωνας,όπως κάθε Πλάτωνας,πήρε όσα χρειαζόταν και την έκανε με ελαφρά.Η Πανδώρα,σαν κάθε σωστή Πανδώρα,συνέχισε να κλαίει με την επλίδα πως το γλυκό της ταίρι θα γυρνούσε πίσω...Όμως δεν υπολόγισε πως αυτός είχε αποθέματα για μια ολόκληρη ζωή.Τα δάκρυά της πλέον είχαν ποτίσει την ψυχή του,είχε γίνει αχάριστος και φυσικά η γυναίκα στην οποία ορκίστηκε αιώνια αγάπη του ήταν πλέον άχρηστη.
"Together in eternity" έλεγαν τότε,"like Romeo and Juliet"...και πού είναι τώρα?Ο καθένας τον δρόμο του....Όμως η Πανδώρα βρήκε άλλον στον οποίο θα δώσει με μέτρο τα δάκρυά της,και ο Πλάτωνας έχει βρει άλλη Πανδώρα,της οποίας όμως τα διαμαντένια δάκρυα δεν είναι τόσο δυνατά όσο της δικής του Πανδώρας,γιατί καμία δεν θα τον αγαπήσει ποτέ τόσο...Κι ακόμα κι αν χώρισαν,η μικρή γλυκιά μας Πανδώρα περιμένει τη στιγμή που ο αγαπημένος της θα γυρίσει.Γιατί θα γυρίσει.Επειδή κι αυτός την αγάπησε.
Άλλα μάλλον όχι τόσο πολύ...




                                          μια μικρή σκέψη για μια μικρή αγάπη.








Αφιερωμένο σ'έναν άνθρωπο που μου έδωσε δύναμη...
                                               ZoGo για'σένα

5 σχόλια:

  1. ....se euxaristw polu gia tin afierwsi... an kai dn gnwrizomaste sxedon ka8olou, mesa apo osa grafeis exw ma8ei polla gia sena... kai einai pragmatka uperoxa osa grafeis kai dustixws gia kapoia ali8ina ... Sunexise na ekfrazesai me auton ton tropo kai na grafeis otidipote se apasxolei...kai ksereis,oti xreiasteis edw eimai!

    'ZoGo'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ βρε γλυκο μου...
    ειλικρινα πηρες τη θεση σου απο τωρα εκει που την αξιζεις.
    και ξερω οτι εισαι εδω,γιατι εκτιμας καποιες καταστασεις πιο σωστα απο πολλους.

    yours
    Θλιμένη Ανταρκτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλειο το ποστ ;););)
    δν ξέρω αν ο Πλάτωνας θα γυρισει κι αν η Πανδόρα θα ειναι εκει να τον περιμένει, αλλά ούτε κι αν η επιστροφή του ή όχι θα κρίνει την αγάπη του προς την πανδόρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεαλισμος, γαμω φαση !Εχεις φαντασια τελικα ...Θλιμενη Ανταρκτικουλα... μπραβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριγκιπεσσα σιγουρα η επιστροφη δεν θα εκρινε την αγαπη του αλλα γυρισε. (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.